Избор од уредникот

Планините Кандил, Гара, Метина и Зап се наоѓаат на северот на Ирак, долж ирачко-турската граница. Се работи за подрачје кое важи за колевка на терористичката организација ПКК која се наоѓа на листата терористички организации во Турција, САД и ЕУ

друго

За време на фестивалот, кој започна на 19 октомври и ќе трае пет дена, хинду верниците им се молат на Ганеш, божeство со глава од слон и на Лакшми, божица на светлината, богатството и среќата